Air France-KLM wil dat EU steun Golfregio tegengaat

Air France, KLM en Lufthansa sluiten zich aan bij (E4EC), een organisatie die zich verzet tegen staatssteun voor drie luchtvaartmaatschappijen uit de Golfregio. Ook acht dochtermaatschappijen van de twee luchtvaartgroepen, onder meer de nationale maatschappijen Swiss, Austrian en Brussels Airlines, spreken hun steun uit. Volgens E4FC staat de Europese luchtvaart op het spel en moet de Europese Commissie optreden.

Tot nu toe was E4FC een initiatief van dertig Europese vakbonden voor luchtvaartpersoneel. De nieuwe coalitie van vakbonden en maatschappijen is opmerkelijk, bijvoorbeeld vanwege de huidige situatie in Frankrijk. Daar zijn Air France en pilotenbond SNPL verwikkeld in een hard arbeidsconflict, met een dreigende pilotenstaking vanaf eind deze week.

De steun van de luchtvaartmaatschappijen blijkt uit een brief aan staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu, PvdA). Dijksma treedt dinsdag op als voorzitter van de Transportraad, een overleg van alle Europese transportministers, in Luxemburg. In deze vergadering verlenen de lidstaten naar verwachting toestemming aan de Europese Commissie namens hen te onderhandelen over luchtvaartverdragen. Het gaat om mandaten voor vier onderhandelingspartners: Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Turkije en ASEAN namens tien landen in Zuidoost-Azië. Alleen verzet van Duitsland en Finland tegen de afgesproken duur van de onderhandelingen staat het tekenen van de mandaten nog in de weg.

Eerlijke concurrentie

In de brief roepen de vakbonden en maatschappijen de transportministers op om in de mandaten scherpe eisen te stellen ten aanzien van eerlijke concurrentie. Ook willen ze afspraken over sancties bij overtreding. Volgens de ondertekenaars verstoren Emirates (Dubai), Etihad (Abu Dhabi) en Qatar Airways de markt dankzij miljarden aan staatssteun. Hierdoor kunnen de zogenoemde Gulf carriers onrendabele routes openen en belangen kopen in Europese maatschappijen.

Volgens E4FC levert een vlucht van of naar de Europese Unie door een Europese maatschappij vier keer zo veel Europese banen op als door een niet-Europese maatschappij. Volgens Steven Verhagen, voorzitter van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), moet er nu worden ingegrepen door de Europese politiek. “We kunnen wel concurreren met andere maatschappijen, maar niet met regeringen. Dit overleg van de Europese transportministers wordt bepalend voor het voortbestaan van de Europese luchtvaart.”

Published on NRC.NL.