EU in onderhandeling met Golfregio over staatssteun

De Europese Commissie gaat onderhandelen met de Golfstaten over nieuwe luchtvaartverdragen. De 28 landen van de Europese Unie gaven de Commissie dinsdagmiddag toestemming om namens hen te onderhandelen.

In ruil voor meer toegang tot de Europese markt wil de Commissie eerlijke concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen uit Europa en de Golfstaten, en meer toegang tot vliegvelden in de Golfregio. Volgens Europese maatschappijen en vakbonden verstoren Emirates, Etihad en Qatar Airways de markt door staatssteun van hun overheden.

De Europese transportministers, bijeen in Luxemburg, gaven de Commissie mandaten om te onderhandelen over luchtvaartverdragen met vier partijen: de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Turkije en ASEAN namens tien landen in Zuidoost-Azië. Een laatste struikelblok bij het afgeven van de mandaten was de duur van de onderhandelingen: de Commissie wilde een open einde, sommige landen wilden een beperkte termijn. Het compromis is dat het mandaat voor de VAE en Qatar drie jaar geldig is, voor Turkije en ASEAN vier jaar. Volgens eurocommissaris Violeta Bulc (Transport) gaat de eindige termijn ten koste van haar onderhandelingspositie.

Markten opener

De Commissie verwacht veel economisch voordeel van de verdragen, omdat de markten opener worden. Het verdrag met Turkije levert volgens de schatting van de Commissie vijf miljard euro per jaar aan inkomsten uit toerisme, 48.000 nieuwe banen, en een prijsdaling van tickets met 50 procent.

Voor de Golfstaten (VAE, Qatar en vier andere landen) rekent de Commissie op ruim 8 miljard euro aan extra inkomsten en 8.300 nieuwe banen tot 2025. Eurocommissaris Bulc wil geen aparte benadering van de Golfstaten en is voorstander van een liberale politiek. Begin dit jaar zei ze in een interview met NRC: “Ik wil nieuwe markten creëren voor de Europese luchtvaartindustrie, niet markten beperken.”

Published on NRC.