KLM krijgt meer concurrentie op Schiphol

Volgens betrouwbare bronnen wordt morgen in de Transportraad, die onder leiding staat van staatssecretaris Dijksma (Infra), besloten dat vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten meer landingsrechten krijgen in Europa.

Duitsland en Frankrijk houden de deur dicht voor vliegmaatschappijen uit het Midden-Oosten. Londen zit vol. Schiphol kan als enige grote hubluchthaven veel ’Gulfcarriers’ verwachten.

De bedrijven worden gesteund door hun overheden, die miljarden steken in hun eigen luchtvaartsector. Omdat Frankrijk en Duitsland hun eigen luchtvaartsector beschermen, zullen straks relatief veel maatschappijen op Schiphol landen. Hetgeen slecht nieuws is voor KLM.

De uitbreiding van de landingsrechten is een heet hangijzer in Europa, omdat die ten koste gaat van werkgelegenheid. Europese vliegmaatschappijen kunnen bijvoorbeeld omvallen ten gevolge van de concurrentie uit het Midden Oosten.

De extra landingsrechten worden verdeeld over verschillende landen in Europa. Duitsland en Frankrijk zullen er echter voor zorgen dat zij buiten schot blijven, melden Duitse en Nederlandse bronnen rondom de onderhandeling aan De Telegraaf. Emirates bijvoorbeeld mag maar op een beperkt aantal luchthavens in Duitsland vliegen. De Duitse regering is niet van plan dit te veranderen. De Nederlandse regering maakt echter geen bezwaar. Dijksma wil met een resultaat komen voor de Nederlandse voorzitterstermijn is afgelopen.

Als de Duitse en Franse luchthavens minder geraakt worden, is de kans groot dat de niet-Europese luchtvaartmaatschappijen verder uitbreiden op Schiphol. Zeker omdat er op de luchthavens rondom Londen geen slots meer beschikbaar zijn. Turkish Airlines, Emirates en Qatar Airways hebben honderden vliegtuigen in bestelling. Zij moeten met dit materieel ergens naar toe in het komend decennium. Schiphol lijkt de belangrijkste gegadigde voor de concurrenten uit het Midden Oosten.

Dat betekent dat KLM het nog lastiger zal krijgen dan nu, en concurrenten als British Airways en Lufthansa de dans ontspringen. Dijksma wijst op het feit dat concurrentie niet erg is, als er maar een gelijk speelveld is. President-directeur Pieter Elbers van KLM doet een oproep aan de Transportraad om hier aan te werken. ,,Het is belangrijk dat men zich nu op Europees niveau inzet en dat gewerkt wordt aan eerlijke concurrentie”, zegt Elbers. KLM is één van de ondertekenaars van een brief aan Dijksma, waarin Air France, KLM, Lufthansa, hun dochtermaatschappijen en een twintigtal Europese vakbonden de staatssecretaris pressen de handhaving ten aanzien van eerlijke concurrentie expliciet te regelen.

De maatschappijen van buiten Europa mogen straks uitbreiden, maar dat moet op basis van een gelijk speelveld gebeuren. Dat is er niet ten aanzien van sociale verhoudingen en arbeidsomstandigheden. Topman Tim Clark van Emirates uit Dubai vindt dat er met twee maten wordt gemeten: ,,Voor luchtvaartmaatschappijen uit China of elders uit Azië geldt net zo goed dat ze bijvoorbeeld lagere lonen betalen. Maar zij kunnen vaak zonder problemen uitbreiden in Europa.” Clark verwacht dat de extra landingsrechten er komen, gelijk speelveld of niet. ,,Men kan niet vijf jaar blijven wachten om de voorwaarden in te vullen.”

Published on DFT.